ESL One is coming to The Netherlands

E-sport-organisator ESL en de Amsterdam Arena zijn een samenwerking aangegaan om e-sport in Nederland op de kaart te zetten. Het meerjarenplan van de beide partijen begint klein, maar het doel is om uiteindelijk het wereldwijde ESL One-evenement naar Amsterdam te halen. Dat meldt vakblad Entertainment Business.


“We kijken erg uit naar de samenwerking met ESL Benelux, om van de Amsterdam Arena het epicentrum van e-sports in Nederland – en wie weet zelfs Europa – te maken. Het past dan ook perfect binnen onze strategie om de technische ontwikkelingen die de Arena doormaakt te koppelen aan nieuwe eventconcepten,” laat Henk van Raan, chief innovation officer bij de Amsterdam Arena, weten aan Entertainment Business.

Jaap Visser, business development manager ESL, heeft duidelijk voor ogen wat er moet gebeuren om Nederland warm te maken voor e-sport. “We hebben samen een drie-tot-vijfjarenplan rondom e-sports bedacht. Dit jaar zal een eerste activatie daar plaatsvinden. Dat kan een finale zijn, maar dan wel in een van de kleinere zalen. De stip op de horizon is het wereldwijde ESL One event, waarbij we alle grote spelers naar Amsterdam willen halen.”
Source: telegraaf.nl

Leave a Reply

%d bloggers like this: